Commerciële scriptie ‘Windesheims Beste’

Het afstudeerwerk van oud-student Samantha Yale Mannaert heeft de scriptieprijs Windesheims Beste 2016 gewonnen.

Mannaert, die afstudeerde bij commerciële economie Almere, ontving de prijs voor de beste scriptie van collegejaar 2015-2016 afgelopen dinsdag, uit handen van juryvoorzitter Wouter Hobbelen. Die vond dat haar afstudeerwerk opviel door een hoog niveau. De scriptie getiteld Port of Amsterdam, port of partnerships doet aanbevelingen betreft de afmeerlocaties voor riviercruiseschepen in Amsterdam. Door de groeiende vraag heeft Havenbedrijf Amsterdam niet altijd voldoende plek. Volgens de scriptie kan prijsdifferentiatie gebaseerd op locatie en seizoen oplossing brengen. De locaties in het centrum en een bezoek in het piekseizoen worden daarmee minder interessant voor schepen die minder te besteden hebben.

“Ik heb een oplossing gezocht die de tevredenheid bij de gewenste klanten vergroot en waarbij de inkomsten van het havenbedrijf en de stad stijgen, zonder een partij uit te sluiten om Amsterdam aan te doen”, aldus de 23-jarige Mannaert, die inmiddels als trainee is aangesteld bij Havenbedrijf Amsterdam. (EM)

Naast Mannaerts scriptie waren drie andere afstudeerwerken genomineerd:
scriptieprijs-2016-ellen-ras-1-bewerktDe scriptie van Ellen Ras-Bakker (Toegepaste Gerontologie) Crisis of een succesvolle transitie? Op weg naar een succesvolle transitie van thuis naar het verpleeghuis inventariseert de behoeften van ouderen die op de wachtlijst van een verpleeghuis staan en de mogelijkheden van het tehuis om hen te begeleiden. De ouderen blijken behoefte te hebben aan emotionele begeleiding en hulp bij het uitzoeken en selecteren van spullen en meubilair.

scriptieprijs-2016-thijs-lubbinge-en-marijn-vulkers-1-bewerktDe scriptie van Thijs Lubbinge en Marijn Vulkers (Civiele Techniek) Milieuaspecten van CIPP-rioolrenovatietechnieken onderzoekt of er bij een nieuwe techniek voor rioolrenovatie, de Cured In Place Pipe (CIPP) methode microdeeltjes vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu. Bij deze methode komt een nieuwe buis aan de binnenzijde van de bestaande buis. Bij het maken van de aansluitingen kunnen deeltjes in het riool terecht komen.

scriptieprijs-2016-rick-moes-1-bewerkt-verkleindDe scriptie van Rick Moes (Elektrotechniek) De elektrische installatie van Abbott Zwolle geeft adviezen over de elektrische infrastructuur en de capaciteit van de hoofd verdeelinrichtingen en transformatoren. Omdat Abbott nieuwe projecten aangaat moest worden gekeken of de installaties de nieuwe situatie aankunnen en kortsluitvast zijn.

Er zijn 1 reacties op «Commerciële scriptie ‘Windesheims Beste’»

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *