Benodigdheden:
bodem:
– 150 gram pecannoten
– 200 gram pitloze medjouldadels
– 2 eetlepel rauw cacaopoeder
– 1 eetlepel kokosolie
vulling:
– 300 gram cashewnoten
– 80 gram rauw cacaopoeder
– sap van 1 citroen
– 50 ml kokosolie
– 2 eetlepel ahornsiroop
– 200 gram pitloze medjouldadels
chocoladelaagje (optioneel):
– 85 gram pure chocolade
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie
Bereidingswijze:
• Laat de cashewnoten vooraf een nachtje weken in water. Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een kruimelig deeg en spreid dit gelijkmatig uit op de bodem van een taartvorm, het liefst een springvorm. Druk het geheel goed plat.
• Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een romig geheel. Doe het mengsel op de bodem in de taartvorm. Strijk alles glad en plaats de cake een nacht in de vriezer.
• Haal de cake een half uur tot twintig minuten vóór het serveren uit de vriezer. Hij wordt extra lekker met een laagje chocolade. Hiervoor smelt je chocolade met een eetlepel kokosolie. Meng alles goed en giet de chocoladesaus over de taart.
Er zijn 1 reacties op «Kornelia’s chocolate cheesecake»